Recept på ca 20 st vetefrallor
Ingredienser:
- 50 g jäst
- 7 1/2 dl ljummet vatten (eller en aning varmare! :))
- 2 msk olivolja
- 2 l vetemjöl
- 1 msk salt
- 1 msk honung
Rör ihop smulad jäst och vatten tillsammans med honung och salt. Arbeta in mjölet allt eftersom. Var försiktig med att ha i för mycket mjöl, det blir bättre ju längre man knådar den, använd gärna en degblandare för att förenkla din situation! Forma degen till små bullar och lägg på en plåt. Låt dem sedan jäsa under 30 min. Skvätt gärna lite mjöl ovanpå för estetikens skull och sätt in dem i ugnen på 225-250 grader i 15-20 min eller tills de verkar lite "ihåliga" när man knackar på bröden! Ta då ut dem och låt svalna under en bakhandduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar